VV De Hoop vs. Jactoos Bree
20-11-2010 - 15:00 uur

Zaterdag 20 november stond er weer een wedstrijd op het programma. Het was 2 weken geleden dat we onze laatste wedstrijd hadden gespeeld, maar het was al 3 weken geleden dat er een wedstrijdverslag was gemaakt. (Mauriceke woee blieftj det verslaag jungske??). De laatste keer dat we tegen de Jactozen hebben gespeeld was het maar liefst 1-1 geworden, op het hoofdveld van deze mannen. Dit speelveld had zo een ongelofelijke mooie en groene grasmat, daar zouden leden van de meest prestigieuze nationale golfclubs nog jaloers op zijn…. (nog nooit eerder op zoen krotte veldj gevoetbaldj). Maar goed het zou dus deze keer wel eens moeilijk kunnen gaan worden...

Na 10 minuten gespeeld te hebben werd de keeper voor het eerst goed getest door onze keupere Johnnie. De keeper probeerde wel iets, maar kwam tot niets. De bal schoof gelijk linksonder in het netje. 1-0. Een goede 10 minuten later was het alweer John die de keeper nogmaals een kans gaf om de bal op dezelfde plaats uit de goal te houden. 2-0. Het was al gelijk duidelijk dat deze keeper geen Hans van Breukelen was in zijn glorie dagen. Dat bewees hij ook bij de 3-0 want de bal stuiterde via zijn scheenplaten de goal in (nae nae jong Caelers, dich maakdjes dee neet..). Na precies 12,25 minuten was het alweer raak door onze man die verzaakte om het verslag te maken. De bal stuiterde gelukkig tegen zijn benen en belandde met een droge plof in de goal. 4-0. Kort voor rust toonde Sieb zijn grote klasse en lepelde de bal van een meter of 35 over de keeper. 5-0.

Net na rust waagde Sieb nogmaals een (shot on goal). Ditmaal weer met succes. 6-0. Onze man on fire van dit moment, (weem oh weem zooi det toch zeen...) pakte na de rust ook zijn eerste goaltje van de wedstrijd mee! 7-0. De 8-0 stond op naam van Pim. Die de bal weer via, via, via en tegen de paal binnenschoof. 9-0. De uitslag waar PSV kort geleden nog zo trots op was tegen Feyenoord. De 10-0 werd vakkundig binnengeschoten vanuit een voorzet door Caelers. De strijdlust van onze tegenstander was op dat moment nog lager dan een biet in het bietenveld. Ze riepen zelfs al dat we de wedstrijd af moesten fluiten. Hier hadden wij als Hopenaren eigenlijk nog helemaal geen zin in. Beeren tikte zijn 2de goal van de wedstrijd binnen. 11-0. Co maakte zijn goaltje ook eindelijk, na een paar eerder mislukte doelpogingen. 12-0. het ongeluksgetal, de nummer 13 werd vanuit de linker 16 meter binnen geknald door onze verdediger: John Stultjes! (lekker, lekker!!!). Nog een andere verdediger, die deze dag wel uitzonderlijk goed speelde: Jelle Stevens A.K.A Steevel, (Papa Stevens kom nog mer uns dikker kieke). zette de uiteindelijke score op 14-0 !!! Niet bepaald een moeilijke wedstrijd van onze kant uit gezien dus. Dit terwijl de vorige wedstrijd tegen de Jactozen, de score nog 1-1 was. De vorm van de Hoop is gegroeid tot ongekende hoogte. We wisten dat we de hoogte van de berg al waren ontgroeid. Maar als we zo blijven doorgroeien zweven we binnenkort op eenzame hoogte in het luchtledige. Wanneer komt er nu nog eens een wedstrijd waar we het alleen maar over de verdediging kunnen hebben, omdat de tegenpartij  zo goed is? Ik ben benieuwd. Volgende week staan de Schutters uit Opglabbeek op het programma. Zouden die ons kunnen stoppen?