VV De Hoop vs. FC De Berg
23-10-2010 - 15:00 uur

Zaterdag 23 oktober was het dan eindelijk zover. Na meer dan een half jaar wachten kregen we eindelijk onze nieuwe voetbal tenues. We waren al om 12:00 uur bij elkaar gekomen om met onze fris gewassen gezichtjes en mooi gekamde haartjes op de foto te gaan, terwijl de echte kraker van het seizoen pas om 15:00 uur van start zou gaan: VV de Hoop - FC De Berg. Nog nooit in de geschiedenis waren we gewonnen van FC de Berg. Maar nu...... hing er iets in de lucht, deze wedstrijd zou onze wedstrijd moeten worden, met onze nieuwe tenues zou het deze keer wel moeten lukken. In plaats van weer een gelijkspel. Het stadion was goed gevuld en het zonnetje, nou jaaah zonnetjes, stond hoog aan de hemel. Kortom, een schitterende voetbalmiddag!

We gingen er vanaf het begin van de wedstrijd flink tegenaan en de Berg moest achter ons aan rennen. Na een weergaloze actie van Luke vanaf links stiftte hij de bal rechts achter de keeper 1-0. Det dach ich!. De Bergenaren lieten zich niet uit het veld slaan en vochten zich terug in de wedstrijd. De kansen gingen over en weer en na een uitbraak van Bart Munnecom floot de scheidsrechter na luidruchtig geschreeuw van Bart Munnecom voor een penalty. Terecht?? Ich dach toch van neet!! Koen Straus schoot beheerst de penalty binnen. 1-1. De eerste helft van de wedstrijd bleef spannend maar er werd vanaf beide kanten niet meer gescoord. Ruststand 1-1.

In de tweede helft begon De Hoop weer zoals zij in de eerste helft ook begonnen. Fel vanaf de eerste minuut. De Berg moest wederom achter ons aan rennen. Rick schoot vanaf de linker 16-meter hard in op de keeper. Raak!! 2-1. Dankuh ooze wanne be rooyenaar... haha. Johnny Keupere kreeg kort daarna een bal van Cootje aangespeeld en pingelde de laatste man van de Berg voorbij. Schuivertje langs de keeper: 3-1. Vanaf de 3-1 kon de Berg ons spel niet meer bijbenen. De gewisselde Caelers deed wat hij doen moest en de laatste weken al deed: doelpunten maken en maar liefst 3 achter elkaar. Twee schuivers precies op dezelfde plaats in de rechter onderhoek en een kopgoal in de rechter hoek. Dich bis good bezig baas!. Na de 6-1 dachten we dat de wedstrijd al gespeeld was en zakten we iets in. Koen Straus kon dit op een of ander manier ruiken en popte er zo twee in. Wij als MEN van de hoop hadden nog nauwelijks in de gaten dat de Berg er weer twee in had liggen. 6-3. In de laatste minuten van de wedstrijd kwam er een voorzet. Pim in den Kleef nam de bal aan en schoof hem in de linker hoek. 7-3. Het was al een dik half jaar geleden dat Pim voor de laatste keer had gescoord en dat was ook te zien aan zijn vreugdesprong inclusief yes-beweging. Kort daarna floot de scheidsrechter af....

Hehe.. Laughing eindelijk hadden we gewonnen van de Bergenaren. Deze keer waren wij echt de betere en bovenliggende partij! Deze keer kregen we wat we verdienden! Deze keer zou onze pils zoet smaken na de wedstrijd!

Op 23 oktober 2010 was er geen Berg te groot voor De Hoop!.
@ De Berg: We zien ons 28-5-2011 weer en ik hoop voor jullie met de twee Jeroens. Dat scheelt gelijk weer een smoesje Wink