VV De Hoop vs Broekduivels Kinrooi
12-02-2011 - 15:00 uur

Na onze uitwedstrijd van vorige week in Amsterdam waar we met zijn allen de boot in waren gegaan, was het deze week weer tijd onze degens te kruisen tegen een tegenstander van vlees en bloed, in plaats van een tegenstander in figuurlijke vorm geschonken in een vaasje. De Diuvelkes bleken volgens de nooit liegende statistieken in het verleden al vaak een lastige tegenstander. Vanaf 2007 was er 6 keer verlies, 1 keer gelijk en 2 keer winst. Hier moet wel bij verteld worden dat in 2010 precies gelijk op ging. 1 keer winst, 1 keer gelijk en 1 keer verlies. De laatste wedstrijd tegen de Duivelkes eindigde in de uitslag 4-4. We wisten dus dat we een mooie pot voor de boeg hadden...

De wedstrijd begon zoals de statistieken van 2010 al aangaven. Gelijk op. Het was een ware strijd op het middenveld met hier en daar een felle overtreding van beide kanten. Wij hadden de eerste helft niet echt een uitgespeelde kans en zij ook niet echt.

In de tweede helft hadden wij 2 keer gewisseld. Co kwam er in voor onze nog net geine rooyer Rick Maes. En keupere kwam er in voor onze Man on fire: Sven Caelers. Die laatste wissel leek ook het stokje over te dragen van onze Man on fire zelf. Keupere stond vanaf minuut 1 op ontbranding en galoppeerde richting goal. Eenmaal bij de goal aangekomen zag hij onze all time topscoorder L. Coolen vrij staan. Hij is het scoren niet verleerd en maakte beheerst af, 1-0 op het scorebord. Dit was de snelste score ooit in de tweede helft uit de geschiedenis van VV de Hoop.

Even later schoot de keupere nog een dikke pegel vanaf links maar deze werd professioneel gepareerd door de keeper. De Duivelkes kregen op hun beurt ook kansen op een gelijkmaker. Maar de machine van de Duivelkes haperden zodra ze oog in oog kwamen met onze in het roze geklede mister fashion, Pleunis himself. Caelers kwam nog door vanaf links en meende rustig de 2-0 binnen te tikken. Maar deze werd tot 2 keer toe vakkundig onderuitgehaald door onze Duivelkes uit Kinder.

1-0 was de uiteindelijke uitslag van deze zinderende partij. Wij verheugen ons al op onze volgende partij van de Duivelkes vs de Ingelkes.