Zuma Bocholt vs VV De Hoop
11-12-2010 - 13:30 uur

Op 11 december waren de belangrijke mensen die beslissen of er wel of niet gespeeld mag worden, het er vroeg over eens. Er mocht niet gevoetbald worden in Tungelroy. Daarom waren we genoodzaakt om uit te wijken naar de uitclub. Voor de wedstrijd hing er weer een relaxed sfeertje en we waren er van overtuigd dat we ook deze keer de Belgen op gingen rollen. Wat we vergeten waren is dat we vorige keer hier nog met 2-1 van waren verloren. Op precies hetzelfde veld..

We begonnen redelijk op het kleine veldje van de Zumanezen en na enkele kansen vanuit onze kant, popte onze keupere Johnnie er een goalje in. 0-1. Nadat de Zumanezen na een counter aan de rand van de 16 meter van onze goal waren gekomen, vond Koen K. het wel ver genoeg. Dit had een vrije trap als gevolg. De vrije trap was aan de rand van de 16 meter van een E-veld. Dus je kunt wel raden hoe ver het eigenlijk van de goal was. De vrije trap veraste vriend en vijand en dus ook onze man in het roze shirt met de lange broek. (Ooze mister fashion in the gaol. Pleunis himself.) 1-1. Dat was al even gelden dat onze keeper had moeten graaien in het netje om de bal eruit te pakken. Na de aftrap wilden we ons herpakken en het met voetballend spel oplossen. Maar het eerste tegen goaltje na 4 wedstrijden was ons niet in de koude kleren gaan zitten. We speelden de bal ietwat nerveuzer rond als normaal en de Zumanezen wachten een fout van ons af. Pim verdedigde de bal door de midden uit (stom verke! Det leers ze in de F-jeugd, des ze det neet mos doon!!) en een zumanees onderschepte de bal en schoot beheerst binnen. 2-1. Na nog 10 minuten voetballen, blies de scheidsrechter op de fluit.

In de rust ontstond er een schrikreactie bij velen van ons. We stonden achter. er werd luidsmonds  gediscuteerd en geschreeuwd (Het geit slecht!!!. Wat zees dich noe!! Het geit helmaol neet slecht!!!). Kortom er was paniek in de tent. Terwijl we pas met 2-1 achter stonden. Niks aan het handje toch?? Er kan nog van alles gebeuren. Maar zo voelde het niet. Na een hoop gekibbel gingen we vol overgave de 2de helft in. Als we dan ten onder moeten gaan dan maar strijdend!!! De nervositeit van de eerste helft was nergens meer te bekennen. Na een mooie aanval over rechts zette Jelle Stevens: A.K.A steevel de bal voor. Onze rots in de branding en HOOP in bange dagen: der Nagel, kopte de bal spijkerhard in de goal. 2-2 met een luid gegrom als gevolg (whaaaaaaa,det dach ich!!!! en noe DOOR GAON!!!!!). Opeens was meneertje nervositeit bij de tegenstander komen kijken. De laatste man verdedigde ongelukkig uit en lopte de bal mooi over de keeper. 2-3. Hehe, we stonden weer voor. Dit zijn we gewent ;). Dit was ook aan ons spel te merken en we begonnen steeds beter te voetballen. Na een mooie solo actie vanaf rechts schoot de keupere Johnnie hem binnen. 2-4 (Ego, ego!!! Hai hem mer mis geschoote dan haije we kinne lachen.). Na de 2-4 kon het gala beginnen en had de tegenstander enig hoop op een gelijk spelletje verloren. Sven tekende de 2-5 binnen en Maurice na goed door gaan, de 2-6. Na de 2-6 maakte we het gala voor allen toeschouwers langs de kant compleet (die 3 graasprietjes, de klaavere veer en nateurlijk ooze mega supporter: John the beast Sniekers) . John maakte een dikke pannah en speelde de bal op Sven die hem beheerst binnen schoof. 2-7. De laatste goal van de dag was een aanval uit het boekje. We verdedigde de bal mooi uit richting Maurice aan de rechter kant van het veld. Deze kapte ietwat gelukkig zijn tegenstander uit en zette de bal voor. Deze kwam op het kleine hoofdje van de heer Caelers terecht. 2-8 !! Kort daarna vond de scheidsrechter het goed geweest en floot af. Alweer gewonnen, alweer een winnaar, alweer de Hoop.